TA-plan

Via vårt dotterbolag Trafikkonsulterna i Sverige AB ritar vi TA-planer (Trafikanordningsplaner) för alla typer av arbeten och evenemang. Vi ordnar även med tillstånd som schakttillstånd, mobilkranstillstånd, markupplåtelse och polistillstånd för byggetablering. 

Vi har en nära kommunikation med väghållaren så att ni som kund bara behöver koncentrerar er på just ert arbete. Genom att låta oss på CA Transport hjälpa er får ert företag en säker, hållbar och kostnadseffektiv lösning!

Vill ni ha hjälpa med en helhetslösning inför ert projekt med en TA-plan, vägskyltar och trafikavstängningar ordnar vi självklar även detta. 

——————————————————————————————————————–

När ni ska utföra ett arbete som innebär att ni måste stänga av eller ändra framkomligheten på en gata, väg, gångväg, cykelväg eller på en trottoar behöver ni ha en TA-plan. En TA-plan ( Trafikanordningsplan) innehåller fakta om ett arbetet/vägarbete. Den visar hur vägmärken, vägmarkeringar och skyddsmaterial ska placeras ut för att skydda såväl vägarbetarna som trafikanter från en olycka.

TA-planen skickar man till väghållaren som oftast är Trafikverket eller en kommun. Väghållaren måste sedan godkänna TA-planen innan arbetet kan påbörjas. Vissa väghållare tar ut en avgift för handläggningen av TA-planer. Väghållare kan även ta ut böter om inte TA-planen finns eller om den inte följs. 

Vi ritar tydliga och lättöverskådliga TA-planer för alla typer av arbeten. Med våra TA-planer medföljer det alltid en innehållsförteckning på antalet skyltar som behövs vid just ert arbete. Vi ritar våra TA-planer i programmet Bluebeam vilket innebär att ni får era ritningar av oss som PDF-filer.

Vi hjälper er med att få TA-planen godkänd av Trafikverket och/eller den aktuella kommunen. 

Vid vissa arbeten och evenemang krävs det även ett schakttillstånd och/eller ett polistillstånd, även detta kan vi självklart hjälpa er med. Läs mer här.

Har ni frågor om hur vårt arbete med TA-planer går till eller vill ni ha en prisuppgift från oss är ni välkomna att kontakta oss på mail ulrika@catransport.se eller tel. 073-5015049. 

Vi arbetar för en trygg och säker trafikmiljö!